Beste gaming smartphone

Gamen doe je allang niet meer alleen op pc’s en gameconsoles. Ook op je smartphone download je tegenwoordig de mobiele versie van Call of Duty, PUBG en Fortnite in de Play Store of de App Store. Neem je een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate (XGPU)? Dan heb je toegang tot meer dan 100 games in de cloud, zoals Halo, Forza 5 en Skyrim.

50104_1639346099883_DebestegametelefoonsTABLET.png
De beste gaming telefoons zijn voorzien van krachtige processors, veel RAM en een uitstekend display. Ze zijn ontworpen voor mensen die regelmatig op hun smartphone gamen. Sommige modellen zijn voorzien van extra triggers aan de zijkant terwijl andere smartphones in onze lijst flagships zijn die je ook voor gaming kunt gebruiken, al dan niet in combinatie met een smartphone controller.

<<<<<<<<Accu / batterij BN5L voor Xiaomi Redmi 12C
Gamen op je smartphone wordt steeds populairder en misschien is het voor jou zelfs wel hét belangrijkste onderdeel van een toestel. Natuurlijk kun je met elke smartphone gamen, maar de ideale gaming smartphone zorgt ervoor dat dat nog beter gaat.

<<<<<<<<Accu / batterij EB-BX916ABY voor Samsung BX916
Gaming smartphone: hier moet je op letten
Er zijn een paar dingen die een goede gamesessie mogelijk ernstig verstoren: haperende beelden, een slechte verbinding of een toestel dat helemaal vastloopt. Daarom heb je een smartphone nodig met goede specificaties (specs) en een stabiele internetverbinding. Bekijk onze 5G-abonnementen en wees zeker van een snel netwerk. Een goede videochip, processor en voldoende werkgeheugen (RAM) zijn ook belangrijk. Ga uit van minstens 8 GB RAM, maar meer is beter. De GPU, Graphics Processing Unit, is de videochip. Die zorgt ervoor dat je telefoon de graphics op je scherm toont. De CPU, Central Processing Unit, is de centrale chip van een smartphone. Die bepaalt de rekenkracht en hoe snel je smartphone is. De combinatie van CPU, GPU en RAM wordt ook wel SoC (System on a Chip) of chipset genoemd.
Krachtige hardware
Het belangrijkste bij het uitzoeken van een goede gaming smartphone, is dat je een toestel koopt met krachtige hardware. Een snelle processor, voldoende werkgeheugen en als het even kan ook nog een grote batterij zodat je lekker lang door kunt gamen.
De processor is het belangrijkste onderdeel en moet modern en snel zijn, maar dat kan wat lastig te herkennen zijn. Voor de beste game-ervaring moet je voor een topchip gaan, bijvoorbeeld uit de 800-serie van Qualcomm of de 900-serie van Samsung of Huawei. Goede koeling is voor een smartphone niet essentieel, maar wel fijn om te hebben. Fabrikanten geven het vaak apart aan als er extra over de koeling nagedacht is.
Klein budget en mobiel gamen: Xiaomi 13T 5G
Het leven van een gamer is al duur genoeg. Als je kiest voor de Xiaomi 13T houd je geld over voor een paar goede games of accessoires. Deze smartphone wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 8200 octa-core processor en een ARM Mali-G610 MC6 grafische chip. Het grootste pluspunt van de Xiaomi 13T is het grote 6,7-inch AMOLED-scherm met een refresh rate tot 144 Hz. Daarnaast ondersteunt het scherm HDR10+ en Dolby Vision beelden. Dit betekent dat het display helder, scherp en kleurrijk is en dat de graphics er vloeiend uitzien. Wanneer je de grafische instellingen van jouw lokale 3D-game iets terugzet, zijn ze vloeiend te spelen en cloud gamen gaat sowieso soepel met de Game Pass app.
Gamen op een groot scherm: Samsung Galaxy Z Fold5 5G
Vouw het scherm van je Samsung Galaxy Z Fold5 uit wanneer je wil gamen en je beeldscherm is ineens twee keer zo groot! Met een display van 7,6-inch kan je helemaal in je game opgaan. Deze smartphone heeft een refresh rate van 120Hz, 12 GB RAM, 4400mAh batterij en een uitstekende chipset: de Snapdragon 8 Gen 2 in combinatie met de Adreno 740. Zeker wanneer je de speciale Game Booster-functie aanzet, die de instellingen van je telefoon aanpast voor een optimale prestatie van het toestel. Samsung heeft ook iets slims bedacht: de selfie-camera is verstopt onder het beeldscherm. Jij mist dus geen pixels en de wereld hoeft jouw selfies niet te missen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *