Over-ear vs. In-ear vs. Open-ear

Als je op zoek bent naar een goede koptelefoon voor tijdens het joggen, heb je waarschijnlijk al vaak de termen over-ear, in-ear en open-ear gehoord. Elk type koptelefoon heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor het cruciaal is om de verschillen te begrijpen om je sportervaring te verbeteren.

over-ear-koptelefoon.jpg
Ontdek de wereld van koptelefoons: of je nu onderweg bent in het openbaar vervoer, druk aan het werk bent op kantoor, jezelf in het zweet werkt tijdens het sporten of gewoon ontspant op de bank, ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met zoveel situaties, luistergewoonten, persoonlijke voorkeuren en muzieksmaken (ja, ook dat kan een rol spelen!), is het gelukkig zo dat er verschillende modellen met verschillende functies zijn om uit te kiezen.

<<<<<<<<Accu / batterij 020-00098 voor Apple Airpods 1 2 1st 2nd Wireless Charge A1596
Wat is een goede keuze?
Koptelefoons en oortjes zijn er in heel veel soorten en maten. Voor beiden geldt dat het belangrijk is om te letten op de mate waarin de koptelefoon of de oortjes aansluiten op je oor. Als ze goed aansluiten, ‘lekt’ er zo min mogelijk geluid en hoef je het volume minder hard te zetten.

<<<<<<<<Accu / batterij A2135 voor Apple Bluetooth headset compartment battery
In-ears – voor het mobiele type
In-ears zijn de kleinste koptelefoons. Maar ondanks hun kleine formaat is de kracht van in-ear koptelefoons als volgt samen te vatten: compact, comfortabel en perfect voor onderweg. Of je nu aan het joggen bent of gewoon onderweg, deze kleine maar krachtige oordopjes blijven stevig zitten – als je ze goed in je oorschelp stopt – en passen gemakkelijk in je broekzak. De nauwe afstand tussen het membraan en je gehoor zorgt voor een helder geluid, terwijl de goede afscherming van omgevingsgeluiden zorgt voor een meeslepende luisterervaring. In-ears rocken vooral op de bas, perfect voor hip-hop en pop.
over- & on-ears
On-ears: met on-ears rust het oorkussen op het oor, waardoor ze vaak licht van gewicht zijn. Maar let op: door hun constructie kunnen ze soms verschuiven, en doordat ze niet helemaal over het oor gaan, kan de muziek naar buiten lekken.
Over-ears: met over-ears wordt het oor volledig omhuld door een oorkussen, wat de koptelefoon zwaarder maakt. Maar dit betekent ook dat de druk gelijkmatig over het oor wordt verdeeld, waardoor ze comfortabeler zijn, vooral bij langdurig gebruik.
Conclusie: De sterke punten van individuele hoofdtelefoons op een rij
De functionele voordelen van in-ears zijn hun kleine formaat en stevige pasvorm in de gehoorgang. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om mee te sporten.
Qua geluid liggen de sterke punten van de in-ear hoofdtelefoon vooral in het basbereik – dit is vooral een voordeel bij hiphop- en popsongs.
Over-ears en on-ears hebben een hoofdband en rusten op de oren of omsluiten de oorschelp.De geluidsweergave is ruimtelijker en natuurlijker met over-ears en on-ears. Dit heeft vooral een positief effect op stemweergave, 3D-soundtracks en klassieke en jazzopnames.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *