beste camera voor foto- en videografie in 2024

Maak je graag foto’s? Je wilt dan sowieso weten welke telefoon de beste camera heeft. Wat ons betreft is de Apple iPhone 15 Pro Max de absolute nummer 1 op dit vlak. Heb je liever Android? De Google Pixel 8 Pro is dan de beste smartphone voor mooie foto’s.

QQ截图20240919145737.png
Dé beste smartphone camera bestaat eigenlijk niet. Want het maakt uit wat voor soort foto’s je wilt maken. Wil je graag landschappen fotograferen, foto’s van heel dichtbij maken of ‘s nachts de beste plaatjes schieten?

<<<<<<<Accu / batterij A2850 voor Apple iPhone 14 Plus
Welke Android telefoon heeft de beste camera?
Als je foto’s met een hoge resolutie wilt maken met je telefoon dan is de Samsung Galaxy S24 Ultra een geweldige aankoop. Dit model is niet veel verbeterd ten opzichte van de S23, maar het is wel verfijnd door Samsung. Hierdoor maak je continu indrukwekkende foto’s en video’s met de S24 Ultra.De Samsung Galaxy S24 Ultra is daarnaast een interessant model voor (hobby)fotografen omdat het merk AI-tools heeft toegevoegd. Hiermee kun je de gemaakte foto’s gemakkelijk en snel corrigeren en verbeteren.

<<<<<<<Accu / batterij BLPA45 voor OnePlus Ace 3V
In het verleden kreeg OnePlus veel kritiek vanwege hun camera’s. Dit is tegenwoordig heel anders. We vinden zelfs dat de OnePlus 12 behoort tot een van de beste Android telefoons voor het maken van mooie foto’s en camera’s.Daarnaast is de telelens dit jaar flink verbeterd, wat er ook voor zorgt dat we de OnePlus 12 aanraden. Je beschikt op deze smartphone over een 64 MP-sensor. Daarnaast kun je ook nog eens optische zoom tot 3x gebruiken, wat een flinke uitbreiding is.
Welke Apple telefoon heeft de beste camera?
Je hoeft niet ver te zoeken om de iPhone met de beste camera te vinden. Dat is namelijk de 15 Pro Max, wat op het moment van schrijven de nieuwste smartphone van het merk is. Het is direct ook het duurste model van Apple.De iPhone 15 Pro Max blinkt op nog wat vlakken uit, vooral als het gaat om foto’s bij weinig licht en portretfoto’s. Hier kan op het moment eigenlijk niet één andere telefoon tegenop, maar je moet dus flink wat geld neerleggen voor deze smartphone van Apple.
Net als bij de Android telefoons kun je bij Apple ook kiezen voor een ouder model waarmee je alsnog geweldige foto’s en video’s maakt. De 14 Pro Max is hier een goed voorbeeld van, wat eigenlijk maar net slechter is dan de nieuwste variant.Als het gaat om de camera is deze hoog prijs zeker terecht. De iPhone 14 Pro Max heeft bijvoorbeeld een grotere en nieuwe camerasensor gekregen dan de voorganger. Hiermee maak je betere foto’s, al kun je hiervoor ook de 12 MP ultrawijde lens of 12 MP telelens gebruiken.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *