Traag internet? Wat zijn de oorzaken en hoe kun je het oplossen?

Gaan de downloads op je pc erg traag? Of je nu wacht tot je streaming is gebufferd of je volgende game is geladen, hier zijn een paar tips om je internetsnelheid te testen en verbeteren.Om te begrijpen wat jouw Wi-Fi traag maakt en hoe je slechte Wi-Fi kunt oplossen, moet je eerst begrijpen wat Wi-Fi eigenlijk is. Wi-Fi is in essentie een technologie die verschillende internetgeschikte apparaten in staat stelt om via de lucht met het internet te verbinden. Een Wi-Fi-netwerk wordt gecreëerd met behulp van een draadloze router. Niet alle draadloze routers creëren echter hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

how-to-increase-download-speed-on-pc-1068x706.jpg
De oorzaken van slechte Wi-Fi
Het probleem kan komen door de aanvoer van het internet. Dit betekent dat jouw internetprovider niet in staat is om het internet snel genoeg aan jou aan te bieden.

<<<<<<<<<Accu / batterij TLi043C7 voor Alcatel Linkzone 2 Wi-Fi Hotspot MW43TM21
De doorvoer van het signaal veroorzaakt problemen. Het signaal komt dan sterk genoeg binnen, maar het komt vervolgens niet goed via de kabels of een draadloos netwerk aan bij het eindapparaat.
Je trage internet- en Wi-Fi verbinding komt door je internetprovider. Dit kan komen door jouw abonnement, of door technische problemen bij de provider.

<<<<<<<<<Accu / batterij DWRr600b voor D-Link Wifi Router
Glasvezel. Dit is de meest moderne technologie en verreweg de beste optie om te kiezen. De upload- en downloadsnelheid lopen synchroon. Je krijgt simpelweg dus met de minste vertraging het beste internet. Als je de mogelijkheid hebt dit te gebruiken, bevelen wij dit zeker aan. Tegenwoordig maakt namelijk het hele digitale huishouden gebruik van een internetverbinding. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en het heeft een kleine internetverbinding nodig om goed te kunnen functioneren. Hierdoor kun je met een simpele ADSL verbinding niet meer vooruit.
Zo verbeter je de internetsnelheid op je pc
Dit zou je als eerste kunnen proberen. Het opnieuw opstarten van je desktop of laptop kan helpen om een aantal mogelijke problemen op te lossen die je internetsnelheid kunnen beïnvloeden door ongeziene achtergrondprocessen af te sluiten.
Cookies zijn stukjes data die in je webbrowser worden opgeslagen en ontworpen zijn om je online ervaring te verbeteren door je surfgedrag en voorkeuren te onthouden. Als de cache van je browser echter verstopt raakt door te veel cookies, zal dit ten koste gaan van je internetsnelheid.
Als alle apparaten in je netwerk tragere internetsnelheden hebben, is er een kans dat het aan je router ligt. Je moet natuurlijk eerst proberen je router opnieuw op te starten om te zien of dat het probleem oplost.
Is je wifi vervelend aan het doen? Overschakelen naar een verbinding via een ethernetkabel zorgt voor een snellere en stabielere internetverbinding. Hoewel het op de lange termijn misschien geen handige optie is, zal downloaden via een ethernetverbinding je veel hogere snelheden bieden dan draadloos via wifi, terwijl het ook veiliger is voor aanvallers.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *